Färdigt

vårt sovrum 

Vincents rum

Edvins rum

Badrummet


IKEA museum

Vi åkte på IKEA turné igår och tog både museet, restaurangen på

museet och sen vanliga IKEA innan vi åkte hemåt. 
Vincent skulle först ta kort, alltså göra en egen framsida men när han såg att det var årets framsida och inte förra årets så blev han sur och deklarerade högt att denna framsida var FUL och inte lite fin som året innan. Tur de byter om några veckor igen då så får vi se om den faller i smaken istället. 

Bollarna går alltid hem, och pysselrummet. 

Sedan hade de en ny textilutställning där man fick designa sina egna mönster och få det projicerat på möbler direkt, rulla bollar för att skapa mönster, leka bland stora kuber som man kunde skapa mönster med (eller bara vilda omkring bland som Vincent gjorde i typ 45 minuter). 

Vid in/utgången finns en bild av Ingvar gjort av massor av små bilder på medarbetare, jag såg flera jag kände men hittar inte mig själv...än...Tand nummer tre

Den tredje tanden har dykt upp, uppe till Edvins vänster. Det var nog det som febern var förra veckan. 

Efter en veckas vägran att gå också så blev det fart på honom idag och han har gått mellan oss hur länge som helst nu. 

Vincent har även varit på simskola och klarat att simma bröstsim över på andra sidan och tillbaka. Det går framåt nu. 


Hjälpreda

Edvin bistår gärna med lite extra röra om man känner att ens liv är för sorterat 😂


Först lite simskola


Sen lite tennis


Huset fullt!

Nu är huset fullt, Farfar, Farmor, Patrik, Faster och kusin Morris är på besök nu. 

Edvin tycker det är himla trevligt att ha kusinbesök, han knuffade runt honom i vardagsrummet och pratade med honom. 


Hjälpredan 😂

Ibland vet jag inte om han hjälper så mycket 😁


Lite mer fönster

Alla fönster är inne men så här såg det ut i Vincents rum och badrummet


Simma varje dag

Vincent går på simskola varje dag. Idag fick han falla från kanten och vända sig som en pannkaka och sen flyta i 10 sekunder. Check på det djupa till och med. Hämta ringar på botten var med inga problem. 

De har koll på vad han klarar och de får öva tills de är klara. Känns tryggt och vi får se hur många märken det blir efteråt. 
Edvin är lagom lätt att roa, han står mest och kikar eller tömmer ut min väska på golvet. 


Tivoli

Tivoliresan blev idag istället och det var nog nästan tur det. Vi körde till Hässleholm för att slippa tågkrångel och tog 10.23 tåget mot Köpenhamn. Det var mulet fram tills grabbarna åkte sin första karusell. Då kom solen och det var väl 18-20 grader. Helt perfekt. Inte särskilt mycket folk alls heller så det kändes bara bra. 

Vincent fick två åkband som vanligt så han kunde ta vem han ville med sig på karusellerna och vi kunde turas om att hänga vid vagnen och passa Edvin. 
Bergochdalbanor, karuseller, radiobilar, sagotunnel, uppskjut, nersläpp, snurrar, höga snurrar, piratskepp, veteranbilar... 
you name it, we went on it. 

Mer snurrande karuseller som Vincent och Alex åkte, ja ungen åkte dessa nedan!!! 

Trötta på väg hem! Vincent och Alex på bild 2761 😂✌🏻


Hipp hipp hurra 35år idag

Idag fyller han 35år min älskade make. Han betyder mer än ord kan beskriva och även om vi varit tillsammans så länge så är han ändå min person varje dag. Han är hälften av mina fantastiska pojkar. Han är den jag saknar, längtar efter och vill vara nära och njuta av livet med tills vi blir gamla. 

Grattis skatten!Bättre dagar

Edvin är pigg igen så jag vet inte vad det var han hade, tänder kanske? 

Vincent har kört sin fyrhjuling på crossbanan och vi har hejat på. Det går bra även om den stannar ibland. Men det är väl det man ska ha en mekande pappa till. Haha 
Blev en vurpa också men han höll ändå humöret rätt bra. Det är roligt att se honom när han tycker om och är bra på något. 


Så kan man också fira midsommar

Det bidde inget tivoli idag, Edvin fick feber i natt och stökade på hela natten trots alvedon. Sen lovades det regn också så vi sköt upp tivoli till Vincents stora förtret. Men mutad med godis på affären så accepterade han det. 

Åkte och handlade midsommarmat lite spontant och det blev färskpotatis, dopp-i-kopp, sill och ägg. Inte illa! 
Sen tog Edvin och jag en powernap på drygt två timmar. Välbehövligt för oss båda. 
Lite grillat till middag och nu ser vi på tv. Lagom avancerad midsommar med andra ord. Perfekt! 


Två av fem

Två fönster är nu inne. Blir så snyggt! Eller ja skillnaden är inte superstor men det skiljer sig från de gamla fläckiga i alla fall. Jag hade mätt rätt på dessa två i alla fall. Sicket hitte-på att vi inte hade standard mått som de två tjommarna som var här och mätte påstod. Hmmm! 

Man blir ju upprörd! 
En redig kvinna löser allt med ett symåttband. Hahaha


Sandlådan är klar

Farfar och pappa har gjort grabbarna riktigt nöjda idag. Ett lass med sandlådesand, virke och annat köptes och har nu blivit en färdig sandlåda. Lyckan är total! 


Sommarlovets början

Simskolan började igår, varje vardag i tre veckor och vi hoppas att Vincent lär sig simma ordentligt. Vi får se hur det går, det är det där med koordinationen mellan armar och ben. 

Så efter simskola kl 09-10 så börjar dagen på riktigt. 

Igår städades det och sen åkte vi till Glimåkra och badade i poolen där. Edvin gillade att plaska i "vattenfallet" och Vincent hoppade från kanten och fick några kallsupar. 
Idag har vi fortsatt att städa och rensa i uterummet. Mycket saker blir det, en del vill man behålla men en container hade vi nog kunnat fylla. Haha 
Nu lite lekparkshäng innan mat och farfar som kommer på efterlängtat besök. 


IKEA

Idag åkte vi till IKEA för att köpa spärrar till skåp och lådor då vi har en nyfiken liten kille i farten hemma. Det blev lite nya blommor och sånt också. Vincent lekte i leklandet och var helt svettig efteråt. Vi åt köttbullar till lunch och handlade lite innan vi åkte hem. 

Eller nja det var ju någon som bajade ner sig totalt på väg ut från mataffären. En blöja hade jag men inget papper, dock en tvättlapp och ett baksäte. Sen fick lillskiten åka hem utan kläder. 
Lite gos och massor av vilda lekar senare så är två trötta föräldrar utslagna och kidsen vildar vidare. Pust!


Legobygge

Igår byggde Vincent ett somrig minibygge för att skicka in till skavileka på Facebook. De visade hans bygge och får en figur på posten. 

I morse skapade han lego filmer på löpande band. Det skapas med en app, så klart, lego movie maker. Så det blev filmer om en flygplats, ett polishus och formel 1. 


Han går

Edvin går, några steg 5-6 stycken, släpper själv grejer och går. Sätter sig på knä eller rumpan om han tappar balansen. Inget platt fall framåt än som brorsan ofta gjorde. Det går i lagom takt och han blir lika glad varje gång han kommer framåt.


Sommarlov

Vi firade in sommarlovet med att plocka jordgubbar i Kvistalånga. 


Sista dagisdagen

Idag går Vincent sista dagisdagen någonsin i hela universum som han uttrycker det själv. 

Ett år i stora gruppen med 4-6åringar har gjort honom gott. Vi hade avslutningssamtal igår. 
Han är inte så intresserad av bokstäver även om det kommer mer och mer. Siffror och matte räknar han hela tiden och kan räkna till 100 själv. Han är extremt bra på experiment och problemlösning. Pysslandet har det blivit lite mindre av men mer lek ute och mycket rörelse som att klättra i träd och sånt. Han är noggrann och det är viktigt att följa regler, sen blir inte alltid saker som han tänkt sig och då kan han bli upprörd och ledsen. Men han sätter ord på vad som gått fel och kräver en förklaring till det han inte förstår. 
En otroligt omtyckt vän som har många han leker med och som tar hand om andra. Han har verkligen trivts och nu till hösten flyttar han bara vägg-i-vägg och får behålla en pedagog och en nygammal blir det med. 
Bild från i morse, lagom nöjd med att behöva posera för mammas kamera i egenvalda kläder, men det blev en bra bild i alla fall. 
Världen är din älskade Vincent!

Present måste man ju ha så vi köpte krukor, polly (som jord), gurkor och geléhallon igår och Vincent knåpade egenhändigt ihop godiskaktusar. Sedan skrev han namnen på pedagogerna och vi slog in presenterna. De överlämnades i morse och det blev några tårar redan då. 


Sol hemma med

Vi njuter ute i solen när vi kan så ordningen inomhus är lite dålig just nu. Tömma en diskmaskin och tvättmaskin och sen ut i solen och njuta det känna mer rätt. Man vet ju inte hur länge värmen stannar denna gång. 


Avslutning på fotbollen

Vi har haft avslutning på fotbollen för våren. Mycket lek, rörelseglädje och lite fotboll. Barnen verkar glada även om det är jobbigt att inte kunna direkt göra många övningar. Vi tränade inkast i en tvättkorg och det fungerade, vända vid en kon, nja,not so much. 

Mest träning mentalt för mig med andra ord. 


Hundar och ungar

Vincent älskar hundarna, han ropar på de, drar i halsringen, leker med de och ska köpa en hund när han blir stor. Tur att det är snälla hundar. Chelsea gör inte en fluga förnär och leker gärna i vatttnet. 

Kerstin vaktade barnen från Gina och är en riktigt liten boss när det kommer till båten, båtgalna hundar! Men hon är med snäll och försöker hänga med i tempot som alla med längre ben har. 😂 Lillgrisen!


Midnattssol och solsting

Midnattssolen som tyvärr inte gick att fota ordentligt för Edvin vaknade var tredje minut och Vincent kom upp och feberyrade, solsting skulle jag tro efter en dag med mycket sol och för lite att dricka och äta. Det löste sig med en tablett och sova på soffan. 

Väl hemma var det bara att börja packa upp och tvätta igenom allt. Trist men jag fick hjälp. 


Mormor Berta

Vi hälsade på hos min mormor Berta och åt korv och kolakakor. Det är inte lätt att få de att fastna på kort alla tre men ett försök får man göra iaf. 


Vattenskoter

Vi åkte till familjen Johansson och hälsade på i deras stuga. Fullt ös med vuxna, barn och barnbarn, studsmatta, bubbelpool, mat och vattenskoteråkning. 

Vincent var överlycklig minst sagt. Han fick låna våtdräkt och flytväst och åka med hockeyproffset Kim. 


Edvinsson

Edvin älskade att vara ute så mycket. Han busade och plockade med saker. Vattnet var för kallt för honom men en balja vatten ute i skuggan gick lika bra. 


Bubblor och bad

Skriv inläggstext 


Plask och paddel

Hemma med fiber och wi-fi igen. Lite lättare att ladda upp grejer då. Så här kommer mer bilder från stugan. 


Internet havererar

Det är lite dålig internet överföring här ute i stugan. Bilderna går inte att ladda upp på bloggen. 

Vi njuter vidare i sol och värme


Slänga sopor

Igår tog vi en liten promenad och cykeltur för att slänga sopor. Vi fortsatte varvet runt och Vincent cyklade lite före, han hade lite väl bråttom för han cyklade till och med förbi stugan. 


SUP

Vincent har övat på stand up padel (SUP) idag och vi har njutit i värmen 


Sova middag ute

Edvin har sovit middag ute idag, typ rekordlångt, över 2h. Det tar på krafterna att vara ute i sol och värmeI väntan på fångst

Skriv inläggstext 


Sol, bad och melon

😍


Fina killar

Skriv inläggstext 


Lite fiske med

Vincent har fiskat med Ante. Det blev gäddor som slängdes tillbaka. Ja och badat typ 5 gånger om dagen. Brrrr!


Vincent shoppar loss

Vi har hunnit in till Piteå och en sväng till Luleå och Vincent har shoppat loss. Äntligen en spinner!!


Edvin ritar och äter

Skriv inläggstext 


Det badas

Det badas trots att det inte direkt är varmt i vattnet


Lek i stugan

Edvin leker på med saker i stuga 


Mot luleå

I måndags åkte vi till Luleå. Maken ska på Sweden rock och i kombination med röd dag och färre förskoledagar så valde vi att som nästan alltid åka norrut när han ska dit. Nog för att det går ensam med grabbarna men det är inte lätt. 

Att Luleå bjuder på 20 grader, sol och stughäng, det är ren och skär lycka!

Det är fullt ös från 06.30-22.00 varje dag, utan vila och med aktiviteter hela tiden. Sover en en liten stund då ska den andra hitta på något som kräver övervakning eller deltagande. Att sova en stund på dan, det existerar inte. Det är bara att hinka kaffe och köra på i grabbarna tempo. 


Byadagen

Efter matchen var det hoppborgar, munkvagn, grillkorv, elbilar, lotteri och talangjakt. Vi provade allt förutom talangjakten. 

Vincent hoppade och lekte med kompisar och lagkamrater i 5 timmar!!

Avslutade dagen hemma med att plocka en fästing på Edvins inre ögonvrå. Hatar fästingar. 

Grabbarna sov middag också Edvi mellan 15.30-17.00 och Vincent mellan 16-17.30 😂 
Men nu börjar de ge upp och jag med. 


Världspremiär

Idag spelade vi första matchen någonsin med 2011/2012:orna. En uppvisningsmatch mot Visseltofta. 

Vi var 13st och jag blev lite orolig att de inte skulle få spela tillräckligt med 2x10 minuter och 5 manna. Men det gick hur bra som helst. 
Motståndarna hade inte så många spelare så de lånade in några 10or också. 
Edvin vaknade när vi hade samlats så han fick hänga i famnen och bland avbytarna. 
Vi började med Vincent i mål och 4 utespelare, sen hade vi 3st uppsättningar med 4 spelare och bytte efter ca 3-3,5 minuter. 
Visseltofta var duktiga och vi hade kanske inte direkt någon formation av backar och forwards för vi har ju mest lagt fokus på teknik och lek på träningarna. Men alla på planen sprang, för det mesta åt rätt håll och ibland med bollen med sig. De var glada och hejade på varandra. Några bollar slank in bakom Vincent men han både kastade sig passionerat och fångade några bollar. 
I halvlek bytte vi målvakt och Vincent fick spela ute. En av tjejerna kom ut efter någon minut och ville inte spela mer. Jag mötte henne och sa att hon inte skulle ge upp nu för så som hon kämpar och springer fort så vill vi se henne springa lite mer. Hon sken upp och sprang de minuter som var kvar av bytet. 
Alla som kom ut fick minst en high five, en omklappning och ett "vilken höjdare du sköt/vad snabbt du sprang/vilken bra pass du gjorde". Jag försökte se alla och peppa alla både på och utanför planen. Vincent han slog till med ett ryck ifrån sin försvarare och placerade en stänkare otagbart för målvakten. Oj vad glada alla blev, ett mål gör så mycket. 
Vincent fick faktiskt spela en gång till för i sista bytet var det en av killarna som hellre ville titta på så min kollega valde Vincent. 
Efteråt blev det lagfoto och alla var himla glada. Att det blev 1-6 spelade ingen roll för solen kom fram och kidsen sken ikapp med den. 

Stolt kille i mitten. 

Vincent stod för roligaste kommentaren mellan bytena.
-Mamma, vad betyder blå höna?!?!
-? Jaha du menar blå hörna, ja att de blåa får sparka på bollen där vid kanten.
Inte lätt med sånt när vi inte jobbat så mycket med termer i spelet än.  


Frisören

Idag snaggades Vincent och Edvin fick sin första klippning. 

Greta Gris på tvn, sitta i stolen och Vincent som frisör. Jag fick jämna till resultatet men inget gråt eller skrik som vissa storebröder brukar hålla på. 


Lite sytt

Jag har lagat 5 par byxor idag åt Vincent. 

Sen har jag betat av lite av de plaggen som legat utklippta ett bra tag. 
Hur man syr med Edvin som sover 32 minuter på HELA dan? Jo i famnen!!!
Varför sover inte mina barn? 

Det blev några tröjor till Edvin som matchar tröjor redan klara till Vincent. 

Översta raden är Vincents de övriga Edvins. Lite stora men perfekt till dagis. 

Ja just det, dagisplatser fick vi idag. Jag tackade ja 4 min senare. Så den 15:e Augusti börjar vi skola in Edvin på samma avdelning som Vincent gick på innan, Krabbeluren. 

I övrigt hann jag bli totalt nerbajsad idag, alltså helt totalt. Har bild men kände att det kanske blir för magstarkt. 

Vi bakade en rabarberpaj också, lite trevligare att se på. 😂

och en Edvin som ser sig själv i telefonen 💕


En kartong

Att en kartong kan vara så kulRSS 2.0