Liten blir stor

Inskolningen går bra för Edvin. Han plockar på med saker, gå runt och leker i miniköket. Idag lämnade jag nästan hela tiden. Han lekte ute och var nöjd. Han blev glad när jag kom iaf. 


En kopaus

Klart man måste ta en kopaus på väg till skolan 😂


Första dagen i skolan

Nu har han börjat 0:an vår stora kille!! 💕


Någon bild till

Från de officiella bilderna på barnens hinderbana

Vincent till vänster i svart precis innan han blev mos


Video

Bilder och video när Vincent springer hinderbana 


-

Barnens hinderbana

Vi åkte till Malmö igår och Vincent fick sin present, barnens hinderbana med gladiatorerna!!!

Det gick bra tills han kom till gatloppet på slutet med gladiatorerna, då tvekade han och sa att han inte vågade. På två sekunder klev Hero ut från gatloppet och mötte upp honom för att Peppe honom. Några andra barn sprang precis förbi också så då vågade han hänga på de. 
Allt cred till Hero och de andra, vilka omtänksamma hjältar de är!!


Plocka i, plocka ut

Edvin ensam i Vincents rum. Han lägger i saker i hinken och plockar ur de igen. Sitter lugnt och leker en bra stund själv. Vår lilla filosof


Fredags popcorn

Igår blev det popcorn till allas förtjusning 


Mycket kaffe

Edvin har stökat på nätterna, hosta och snor och grejer. Så det ha krävts stora koppar kaffe på morgonen för att vakna till. 

Lämna på fritids, gå till dagis, skola in, äta lunch, hämta på fritids och gå hem. 


Det lilla trädet

Vi hade en arborist på besök i veckan. Han klassade vår bok som ett riskträd och rekommenderade fällning. Nu väntar vi in offert och hoppas det går att åtgärda snart. 

Trädusling!!


En ny tand

En till tand är på gång, uppe till Edvins vänster är den 5:e tanden igenom. Inte konstigt att han varit lite "förkyld" och gnällig. 

Imorgon är det fredag och tyvärr lovas det sämre väder än idag. I morse gick vi till fritids, tillbaka till dagis, skolades in, åt lunch, gick och hämtade på fritids och gick tillbaka. Lagom motion ändå. Men i regn vet jag inte om jag får med mig Vincent. 
Vi får väl se vilket väder det blir. 
Vi hann njuta ute i sol och värme rätt länge på eftermiddagen medan lasagnen stod i ugnen. 
Vincent lagade köttbullar och spaghetti tillsig  själv helt själv idag. Det gick rätt bra, han stekte på och rörde om bland spaghettin. Dock var det svårt att stänga av plattorna så jag hjälpte till och hällde bort det kokande vattnet. 
Roligt att han gillar att vara i köket och tydligen ska han söka till Sveriges mästerkock också. Vet dock inte om köttbullar och spaghetti räcker då? 

Sist men inte minst IKEA katalogen!!! Direkt från makens jobb. 👍🏻


Nu börjar det!!!

Denna veckan har vi lekt hos vänner men sen har det varit inskolning som gäller. Dagis för Edvin och Vincent är

på fritids under tiden. Edvin påtar på med saker, flyttar, bygger, betraktar. 
Idag satt han i sandlådan med en fröken länge, drygt 20 min, sen kom han på att han inte såg mig och blev ledsen. Jag gick dit och han lugnade ner sig och fortsatte leka. Vi får väl se hur det går när jag ska lämna honom. 


6år!

vi har nu en 6åring i huset. Det firades med presenter (som fick öppnas när lilla visaren var på paketet), tårta och lek en hel dag. En helt vanlig kväll

nä jag vet inte riktigt vad som hände, spiderkid, spiderkid...


En tjejdag

I söndags hade jag Momester, alltså mom-semester, barnfri dag i Malmö med shopping och häng med min kusin. Skoja inte det var trevligt! Torkade inte en snorig näsa, kunde prata till punkt, gå på toa i fred, prova kläder utan att någon suckar utanför eller i provrummet. 

Halleluja moment!! 
Haha
Köpte även inget åt grabbarna alls. Bara åt mig själv. 


Batman tårta

Vi bakade födelsedags tårta till Vincent i helgen. Bottnarna blev kanon, eller rättare sagt när man gör som det står i receptet, på andra försöket så blir de riktigt bra! Han fick en superbra bakbok av sin faster, av Roy Fares. Nu kommer det bakas mycket gott. 


En stund på stranden

Förra fredagen tog vi tåget till Malmö. 23 grader och strålande sol lovades enligt SMHI, hmmm!! Helmulet och blåsigt! 

Vi åkte till stranden i alla fall och Vincent och Calum badade. Sen blev det skateparken innan vi hängde hos moster lite innan hemfärd. 


Skånes djurpark

Vi använde våra årskort på Skånes djurpark idag och tog med farmor dit. 

Rätt lagom med folk, lagom med sol, lagom varmt. 👌🏻👌🏻


Kusinbesök

min kusin som bor i England är på besök i Malmö hos moster och Ulf. I tisdags kom de och hälsade på. Vincent körde på i sott tempo och Calum hängde på. Ella övade att fota och Linda myste med båda två. 

💕💕💕


Edvins första teckning

Tadaa


Hallon

Vi har haft så mycket regn på sista tiden att det är fånigt!

En liten eftermiddags promenad med Edvin för att han skulle somna har vi lyckats få till. 
Vi hittade en del hallon så Vincent åt så mycket vi orkade plocka utan spann (som Vincent kallar det, alltså hink eller burk) 


Förkyld

Edvin har kämpat på i helgen med en förkylning. Det verkar inte vara mer tänder just nu eller så är det de med. Men feber och snor har det varit. Febern är över och snoret minskar men nu hostar han lite istället. 

Lite extra gnällig har han varit och inte mycket till matlust men hoppas det vänder nu.


När man har tur

Ibland har man sån tur att det inte är sant. 

Vi höll på att rensa i förrådet och bar ut kartonger och annat skräp till släpvagnen. Min telefon låg på soffan och Edvin såg på Greta gris i gästrummet. 
Alex såg honom även leka med en tom kartong som han senare bar ut till släpvagnen. 
Någon timme senare letar jag efter min telefon. På klockan kan man pinga telefonen och även om jag pingade om och om igen så hörde jag inget. 
Dock hörde Alex det som stod ute och grillade. Jag tänkte att den hamnat i förrådet men pinget kom inte därifrån. Det kom från andra hållet. Den knökfulla säpvagnen!!!
Jag pingade på och hittade till slut kartongen som Edvin lekt med och mycket riktigt i den låg min telefon. Med 6% kvar av batteriet!!! 
Det kallas verkligen flax!!! 


Nä men lite regn

Det vräker ner, åskar och har sig. Usch!!! 

Edvin är förkyld, snorig, tänder på gång och lite extra gnällig. 

Nyvaken skrutt


Att han vet

Han vet precis vad man gör med tv kontrollerna, han viftar runt upp mot projektorn och fram mot skärme som om han inte gjort annat. 


Gammalt blir nyttoväxter

Vi var och hälsade på hos min kollega i veckan. Vi fick tillbaka en dammsugare som vi hade lånat ut till deras son. Edvin blev överförtjust och dammsuger hela huset nu. Synd att den inte fungerar och suger på riktigt. 😁


Hemresa

vi kom tillbaka till sol och värme hos moster. Lekte ute i trädgården och i en lekpark. 

Ulf lagade rårakor och fläsk till lunch, mums! 

Sen tåg vi buss, tåg, tåg hem igen. Vincent övade på dansmoves till "I'm bad" som han hört i dumma mig 3. 


Sommarlov

Anledningen till att vi åkte ner var för att gå på sommarlovsmorgon och inspelningen 

Efter tips från de som varit där så gällde det att vara på plats i tid. Halv 8 var vi där. Fick bra platser och såg riktigt bra. 

Vi hade med en andra frukost men Vincent var lite trött så när repetitionerna startade vid 08 så var det skönt med lite att titta på. 

Sen att gå igenom de 4 klippen igen live var inte så kul, väntan medan publiken hemma ser tecknat gjorde Vincent uttråkad. Även om det var lekar och publikuppvärmare med. Så han ville gå 09.15. Men jag sa att det fick man inte. Sen visade det sig att sommarskuggan kom....

Sen fick han säga hej till Alex och känna på skuggslem, då var det helt plötsligt det bästa någonsin. 


Här syns Vincent i grönt, vi sitter precis i hörnet på den delen och syns i bakgrunden då de grejar med hinken och får telefonsamtal från Malin. 


Mot Malmö

Igår hoppade vi på tåget hemma och åkte till Malmö. 

Vi åkte till min moster och Ulf. Det blev en kaffe innan vi åkte till stranden. Vincent överlycklig och badade i kallingar. 

Edvin åt sand. 

Det var en del folk men inte så många badade och inga simmade som vår lilla badanka. 


Läget hemma

Mer Duplo bygge

Och lite mys framför Greta gris


Shopping i Växjö

Vi shoppade i lördags, Edvin och jag gjorde lager 157 och Alex och Vincent tog Jula. Sen xxl och rusta. 

Ja och lunch på pizza hut, väldigt trevligt och otroligt gott!!! 

Utslagna shoppinghjältar


RSS 2.0