Just ja

God fredag! 
Skönheten och odjuret, pizza och mys! 

Julfest

Igår var det julfest på jobbet, western tema. Vi värmde upp med pepparkakshus byggnation, mitt lag gjorde den med "trappa" upp. 
Tvåan
Och vinnaren


Sedan blev det lite musikquiz och shit vad duktiga vissa är på det. Att fortsätta sjunga på en låt när man hör introt, det är inte min grej, men får man skriva svaren så är jag betydligt bättre. 

Vi fick skynda oss tillbaka till jobbet, byta om och på bussen till julfesten. Kråsskjort, glansig klänning och långa mamelucker och en fjäder i håret så var denna salongsflicka redo. 
Färdkost- en öl. Och eftersom det är alkohol förbud på jobbet innan 17 så var det kvällens första. 
Mina western kollegor. 
Maten var buffé med pulled pork, kycklingspett, paj, coleslaw och majs. Mums! 
Lite av runt 400-500 cowboys, 16 bussar med folk. 
Tävlingen bäst utklädda vanns av killen mitt på scenen här, med hästen! 

Linedance, photobooth och lite saloonhäng senare så tog vi bussen hemåt. Mina fötter var helt slut men kul var det. Jag Malou och Hanna.  Nöjdaste kille

Vissa resor är mer lyckade än andra. Pappa har mycket roligare jobb än mamma tycker Vincent. 


Oj vad stor han är vår kille. Jag tänkte på det när jag tömde min väska häromdagen och hittade tre nappar. Vincent slutade tvärt med nappen, han ville ha ett armborst, det blev inget armborst utan en skumpil pistol, close enough tyckte jag. Nappen har han inte ens varit intresserad av efter det. 

Sedan såg jag blöjorna vi har kvar i skåpet, de slutade han med på ett bakvänt sätt. Först utan blöja på natten och inte en enda olycka. På dagen tog det några veckor innan han var helt utan olyckor. Nu är det några veckor sedan vi fick med en påse med kläder hem från dagis. 

Och sist så sluta att sova på dagen. Det har varit lite jobbigt för fröknarna på dagis då en ibland övertrött Vincent hittat på bus för att hålla sig vaken. Men nu är han som en ny kille. Somnar i vettig tid på kvällen, mellan 19.00-19.30 om vi inte gör något speciellt och sover till 06.15-06.45. 
Och att sova på dagen frågar han inte alls efter. 

Det känns lite lyxigt att få både mys med Vincent och sen vuxentid på vardagarna och dessutom hinna med att sova. Dock hade jag gärna sovit liiiite längre på morgonen, men nu ska jag väl inte klaga. 

Nyklippt

Ja just ja, vi har varit hos frisören också. Veckans andra gråtattack inträffade där. Note to self: ta inte med trött barn till frisör efter dagis, ta sånt på helgen. 
Lite mutor, enormt tålamod och lite envishet från mig resulterade i detta:
Nyklippt kille. 

Den nyfriserade somnade i bilen på väg hem kvart över 5. 
Han vaknade strax innan tio, fick välling och begärde en saga. 
Jag fick helt enkelt återberätta pannkakstårtan då jag inte ville tända för att riskera att han vaknade till mer. 
Vi hann till det punkterade cykeldäcket och sedan sov Vincent. Yes, tänkte jag och skulle smyga ut när han vände på sig och sa: -en till saga mamma....
Jaha, då blev det mamma mu gungar, och efter några meningar så sov han igen. -en till mamma
Jaha, bockarna bruse och samma historia igen. När han återigen krävde en till saga när jag rörde på mig så ljög jag och sa att jag skulle på toa. God natt! 

Sen sov han gott hela natten. 
 God fredag igen.

Alltså någon har stulit denna veckan, puts väck är den, och inget hann jag med att göra. 
Jobba mycket, lite julfest på jobbet och sen inte mycket mer. Pust!


Vincent har sett något med mumier, jag vet inte vad, efter det skulle han ha bandage över hela kroppen. Vi kompromissade och bandagerade benen bara. 
Förra söndagen var vi på lekdate hos Neo. Vincent hade så kul att när vi skulle åka hem efter 5 timmar så blev han helt hysterisk och grät. En del var nog av trötthet också. Så jag fick ta en tjutande unge under armen, tacka så otroligt mycket för lekdaten och önska god jul. 


Vi fick lunch hos Neo, våfflor, grädde, sylt och falukorv. Det slank ner ska ni veta. 
Vilka fina vänner vi har. 

Sedan har jag mest varit på jobbet eller somnat i soffan. 
Men när man möts av detta när man kommer till jobbet, då känns det minsann trevligt. Goooooood fredag
RSS 2.0