Om någon undrar

Jag har bokat bord på en liten mässa på jobbet där man får visa och sälja sina hemgjorda saker. Jag jobbar på att sy lite fleecefodrade mössor. 
Folk brukar fråga hur jag hinner sy, det finns ärligt inte tid egentligen men ibland när jag är riktigt sysugen så tar jag med mig Vincent, tabben, ett stort lass klossar och sen syr och bygger vi om vart annat. 
Det går, om man vill, sakta men säkert. Kaos är det absolut men relativt ordnat kaos. 
Dagens pyssel har varit att göra nya dekaler till brevlådan. Riktigt snyggt tycker jag och klappar mig själv på axeln. ;)
Bildbomb

Jag har telefonen full på kort och filmer igen, suck! Varför köpte jag en med "bara" 16 gb minne, det räcker ingenstans. Jag hade ju kunnat tagit bort lite suddiga bilder men det går ju inte, han är ju sååååå söt min lilla älskling!! 


Kakmonster

Pumpa tajm

Vi har köp en dyr pumpa idag och gjort en "spöke pumpa" på begäran från mini. :) 
Han hjälpte till att gröpa ur och designa den. 


Hur mycket bus?

Nu ska ni få höra hur mycket bus vår lilla Vincent kan hitta på. Under ca 5-10min tömde jag, fyllde på och hängde upp tvätt. Vincent hade visst sett att Diesel ville ha vatten i duschen, han har precis lärt sig att slå på vattnet själv. Dock brukar vi låta duschmunstycket ligga i duschkabinen, det gjorde inte Vincent... 
Jag kom in till ett lätt översvämmat badrum, Vincent gick omkring med en vattenkanna och diesel hade flytt fältet. 
Pust!
Nåja badrummet blev skurat och minst sagt våttorkat och sedan torkat torrt av Vincent som "åkte skridskor" enligt egen utsago.
Nytt

Jag råkade visst gå lite bananas
Nya kläder från polarn och pyret och ett par uggs till Vincent. Oops!!
När orken tar slut

Tyvärr gör den alltid det mitt på promenaden och jag får bära barn och cykelKonstapel clementin

Tinetin mamma, hämta Tinetin!
Ska börjas i tid

Självklar läser Vincent Sportbladet så han hänger med vad som händer. :) ursäkta dålig bild!!! Hallååååååååå

Hej, vi har lekt med moster Britta och haft det bra. I lördags åkte vi till Köpenhamn och mötte mormor och morfar, shoppade loss och gick på tivoli. Underbar dag och sen en natt på hotell och hotellfrukost. Härlig helg!

Mostermys

Moster är här. "Moster Britta" heter hon och ja det uttalas som ett dubbelnamn med riktigt skorrande r enligt Vincent. MYS!!!


Glad kille
Bokstavering

Jag köpte ett bokstavspussel på flygplatsen i Berlin och Vincent pratat förtjust om "A, B B, D" och så vidare. När man inte kan stava kan man ju i alla fall stapla!! Bokstavering på hög nivå. Snygg stil

Vincent har en egen iPod eller telefon som han säger. Ja, jag har köpt tillbaka min egen telefon, den som han alltid ville låna. Nu har han en egen "telefon" med massor av appar för barn och han spelar sina pussel, ser filmer och kör tåg. Mycket nöjda båda två!
Snygg stil han har va? 
Idag så var min telefon på laddning och jag skulle kolla om det fanns något nytt att ladda ner åt honom. 
Då tittar han på mig och säger "nej mamma egen telefon" Så nä jag fick inte ens kolla app store. Haha Utflykt

Vi tog en sparkcykel utflykt idag. Ner till gamla bageriet med Diesel i släptåg. 
Förbarmade oss över ett äpple
Avnjöt det lyckligt
Och hoppade lite i lekparken


Morgon hos Ingvar

Vi åt frukost hos Ingvar, ja alltså på IKEA. Sedan lekte vi oss igenom hela varuhuset, hittade en ny säng och lekte i lekparken. Bra start på dagen!!

Kom mys


Igår hejade vi in Sveriges match med familjen B. Vincent tyckte att det var dags och bänka sig och grabbade tag i Agnes och sa MYS 

Vad vi mer gjort

Ritat och klippt gräset
Lite sjuk

I tisdags skulle vi precis åka till dagis när jag upptäckte att Vincent var varm. 38.9 grader. Jaha bara att stanna hemma. Ingen större fara men det är bara att vara hemma, sjuka barn ska inte vara på dagis. 
Det var rätt mysigt, såg på tv, myste i soffan och hade det bra. 
Vi tände en brasa då det var lite kyligt, jag hade hämtat ved och stod och staplade den medan Vincent ropar "heja mamma bäst". Det gjorde hela min dag, gullunge


Leka parken

Vi gick till dagisets lekpark och vincent röjde på som bara den. 
"Mamma åka bak"
Vi åkte till Lullul (Luleå) och det var bara att svänga tre gångernas ratten. Ytterst bra restid. Mamma gräva här, mamma spade, mamma gräva hink nu... Lika bra att göra som man blir tillsagd av det lilla befälet. :) Promenad med mr moody

Först så rusar han på i full fart och ropar på mig "kom mamma skynda" sen blir han tvärtrött och ska komma i famnen och när jag säger nej så tjurar han lite innan han springer igen. Envis och domderande liten herre med en si så där 18 olika humör på ca 300 meter
Favorit i repris

Vi pallade ett äpple och cyklade till tågstationen och fick se tre tåg. Nöjd kille ohh ja!! 


Soffmarodören

Vaddå mamma? Soffkuddarna i soffan? Varför? Det är ju mycket roligare att hoppa om alla kuddar är på golvet!!


En elefantbuss

Det ser ni väl, det är en elefantbuss
Blåslagen och bulldozers

Kolla hur han såg ut i fredags när han blev hämtad på dagis. Han hade enligt egen utsago "slagit läppen, ledsen, fönstret". Det stämde bra, han hade gått en rond med en fönsterkarm då han haft lite för bråttom fram. Lilla killen bråttom!
Igår var vi på en loppis i byn, vi hade väl inget direkt som vi behövde fynda och jag kikade snabbt bland borden och såg inget direkt. Vincent hittade en polisbil för 5:- och sen fikade vi med Andrea. Vi pratade lite och Vincent satt nästan still, eller inte alls. ;) 
Sedan försvann han tillbaka in på loppisen och ställde sig vid ett bord och nästan skrek om typ grävskopor eller något sånt.
-Vad är det du vill ha? 
Och då plockade han på sig Byggare Bob fordon bulldozer, lastbil och mer grejer. 
-jaha vill du ha något mer?
Då fyllde han famnen med traktorer, bilar och annat. Han fick en påse och gick loss i 1 kr lådan. 
Vi hittade även två tröjor och någon bok innan vi betalade och han rusade vidare till nästa ställe. Så här såg fondväggen ut när vi kom hem, jo och en stor sopbil för 10:- 

Den killen kan shoppa! Undrar var han ärvt det ifrån? Det är nog min son trots allt även om han shoppade fordon vilket tydligt är ett drag från hans pappa. 

Han somnade på väg hem, vid IKEA lagren viftade han med en ballong och sjöng "pobaca-ballongen" högt, det är en egen variant av Cobacabanana med anpassad ändelse beroende på vad man har i händerna. Jag har även hört pobaca-blomman, pobaca-vagnen, pobaca-sopbilen. :)
I alla fall så hamnade ballongen i baksätet och jag tryckte in nappen i munnen på honom. Ca 2km senare sov han som en liten gris. 
Maken åkte på match och jag kände bara, nä jag orkar inte åka, men när vincent vaknade så gick han inte att lura. 
"Vincent åka fotbollen ja" 
"pappa spela fotbollen match" 
"heja röda laget, röda är bäst" 
Ja ni fattar, vi åkte dit så klart. Åt korv och drack kaffe. En av de som har barn i samma ålder hon gick lugnt och stilla lite fram och tillbaka ibland, dottern höll henne i handen och ibland stannade hon och plockade en blomma. Det måste vara tjejer?!?! 
Vincent röjde på med en 7årig kompis, sköt lite med fotbollen, åt, sprang, hoppade, lyfte, klättrade, skrek... Ja gjorde allt utom att gå lugnt och hålla i handen. Seger blev det iaf och jag var helt slut.
När vi kom hem hade han nästan glömt bort sina inköp men sedan kördes det runt, flyttades, packades in i sopbil och lektes hejvilt hemma. Till kvart i 10! Och upp 07 i morse. Sov busunge sov!


Läsa saga

Det läses mer och mer sagor hemma hos oss, Vincent väljer och vi läser. Mysigt!
Böcker om fordon, Emil, Pippi, Nicke nyfiken, Alfons och Kråke är bäst. 
Det är massor av prat om brandbilar, brandvarnare och bränder efter att jag hittade en bok om Kråke och brandstationen. 
Om man ska ringa brandkåren ringer man "ett ett..." enligt Vincent. Att han inte lärt sig att det ska vara en tvåa efteråt gör inget än sålänge. Snabbmat Älmhultstyle

Vi åkte till Ingvars varuhus och åt köttbullar till middag i veckan. Pappa var iväg på egna äventyr så vi ides inte laga middag själva. Ja, alltså jag orkade inte laga mat utan körde på snabbmat á la Älmhult. 
Det gick hem och vi hann med lite lek också. 

Rita på en stor vägg!!!
Sedan handlade vi lite blommor till krukorna ute. Kolla vad fint det blev!!
Vinci Pinci

Lite nya saker till herrn, en one piece och två fleecefodrade mössor. Mössorna har används hela veckan även om han var ytterst ovillig att visa upp sig i dom. Overallen däremot har han bara provat en gång. 
"Nä mamma inte prova" 
Det är inte lätt när man bara vill se om det passar. Så jag hoppas på att återkomma med livebild sen för han var så söt!


Dessa sydde jag åt honom för någon vecka sedan. Mycket nöjd och han verkar också nöjd. 
Vi bakar och myser

Hösten har slagit till ordentligt. Inget höstreg men lite ruggigt och mörkt, löven blir gula och jag jobbar alldeles för mycket. Pust! 
Men ibland hinner man mer än laga mat och sova efter jobbet. Som i tisdags när vi bakade chokladbollar och sen avnjöt ett par stycken med kaffe. Vincent får ibland sin egen nespresso utan koffein så klart. Stolt som en liten tupp!! 
Pallat äpplen och pizza i duschen

Vi tog en cykeltur efter dagis och gick förbi en sommarstuga. Vincent såg äpplena i äppelträdet så jag skickade in honom att hämta ett då grenarna gick hela vägen ner till marken. Ett äpple för eget bruk från en bortrest sommargäst det skadar ingen anser jag. Han mumsade sitt äpple och vi satt på torget och kollade på bilar. 

Nu serveras pizza i badet och sedan är det välling och säng dags. 
RSS 2.0